Tuesday, August 28, 2012

2012 - 27. - 29. avgust, Valencia (via Benidorm)

Posle pet dana odmora koji nam je bio preko potreban i koga smo sa uživanjem iskoristili, došlo je vreme da nastavimo put do našeg pretposlednjeg odredišta na ovom letovanju, do Valensije.

Valensija je udaljena svega 250 km od našeg sredozemnog morskog raja, pa smo odlučili da do nje putujemo uz obalu, malo dužim putem, ali da usput svratimo do čuvenog letovališta Benidorm, koje je taman na pola puta.

Zajednički utisak - Benidorm nije mesto za letovanje po našem ukusu. Velika plaža u sred grada nikako se ne uklapa u duboko usađenu predstavu idealnog letovališta u kome nigde na vidiku nema ni solitera, ni kranova... 







Iako Španci vrlo rado i u velikom broju svake godine dolaze na letovanje u Benidorm, mi smo zaključili da je odlično što smo prošli ovim putem i videli kako izgleda ovo „čudo“ španskog turizma. Nezanimljivo i neprivlačno!

Posle kratke šetnje i osveženja u kafeteriji nastavili smo ka Valensiji u koju smo stigli tokom popodneva. Ovaj put smo izabrali u hotel u samom centru grada (na trgu Plaza del Ayuntamiento), jer smo za obilazak Valensije planirali da koristimo gradski prevoz. 

Tokom večeri nismo išli daleko, prošetali smo obližnjim kvartovima i potom večerali. Za sutradan smo u planu imali obilazak jedne veoma zanimljive moderne znamenitosti.

La Equitativa, na trgu Plaza del Ayuntamiento


 

Copyright © Sofijana Stamenkovic

No comments:

Post a Comment