Wednesday, August 17, 2016

2016 – 17. avgust, Od Beograda do Verone

Ove godine napravili smo vrlo ambiciozan plan. Umesto avionom, odlučili smo da do Španije i natrag idemo našim kolima. Od Beograda do Barselone (i natrag) put je dug oko 4000 km, a mi planiramo da tokom celog odmora dane provedemo u obilascima raznih manje ili više udaljenih zanimljivosti i znamenitosti.

Trasa puta bez izleta i obilazaka po Kataloniji i Aragonu

Prva etapa, od Beograda do Verone prošla je relativno brzo, iako nas je dobar deo puta kroz Hrvatsku pratila jaka kiša. Kada smo ušli u Sloveniju, konačno smo pobegli od kiše, ali vreme je i dalje bilo oblačno mada sasvim dobro za vožnju. 

Negde u zelenoj Sloveniji

Oko 5 popodne, stigli smo do našeg prvog konačišta udaljenog oko sat vremena vožnje od Verone. Prve dve noći ovog putovanja prespavaćemo u simpatičnoj garsonjerici u predgrađu Urbana, na par kilometara od mesta Montanjana.

Od Beograda do Urbane smo putovali 10 sati i čim smo izvadili stvari iz auta, otišli smo da se odmorimo, a potom smo otišli na večeru u Montanjanu. Naredni dan je bio rezervisan za obilazak čuvene Verone i zato smo se posle večere vratili u Urbanu, da se dobro naspavamo i budemo odmorni i orni za avanturu koja nas sutradan čeka.

No comments:

Post a Comment