Thursday, August 25, 2011

2011 Avgust - letovanje u Grčkoj, noćenje u Larisi

Avgust je vreme kad skoro po pravilu odlazimo negde na more. Ali, nije nam dovoljno da se samo brčkamo i sunčamo. Volimo da tokom letovanja odemo na izlet i malo razbijemo monotoniju u koju se vrlo brzo pretvara svakodnevna rutina oličena u tri ključne reči: "ležaljka-kupanje-klopa"... i tako u nedogled.
Čini nam se da je za leto 2011. najpraktičnije, a i nama najzanimljivije da odemo u Grčku. U širokom luku izbegavamo sva ona mesta na kojima najčešće letuju naši sunarodnici i izbor pada Kastelokampos na Peloponezu. Do tamo nam predstoji vožnja od preko 1100 km, pa odlučujemo da ne žurimo već da negde na pola puta zastanemo, prenoćimo i onda ujutro odmorni krenemo do hotela.

Put kroz Srbiju nam je uvek najdosadniji, ne samo zato što nam je sve poznato, već zato što mislimo da su srpski putevi i prateći sadržaji na dnu lestvice po pitanju kvaliteta u ovom delu Evrope.
Brzo prelazimo granicu s Makedonijom i stajemo kod veleškog jezera - da se malo rashladimo i popijemo kafu.


Veleško jezero

Za prvo prenoćište, 16. avgusta, rezervisali smo hotel u Larisi i do tamo nam je ostalo još oko 330 km. Putovanje lepo protiče i mi stižemo u Larisu dovoljno rano da uspevamo da ugrabimo još sat-dva sunca i opustimo se u lepom bazenu kraj hotela. Dok smo ulazili u grad i tražili hotel, zaključili smo da Larisa deluje prilično nezanimljivo, pa uveče nismo ni izlazili iz hotela. Priuštili smo sebi lep noćni odmor i ujutro nastavili dalje. 

Predah u Larisi

Copyright © Sofijana Stamenkovic

Od Larise do Kastelokamposa nam je ostalo još 340 km, ali to nije sve jer smo planirali da usput svratimo na još par mesta. 

No comments:

Post a Comment